Örkényen 1994-ben indult be a zeneoktatás. 2000-ben bevezetésre került a táncoktatás, később a képző-iparművészet. Az elmúlt 15 év bebizonyította,hogy Örkény és vonzáskörzetébe tartozó települések életében a Cziffra György Művészeti Iskola fontos jelentőséggel bír.

czifraIskolánk tanári kara elsődleges feladatának tartja a zene, a tánc megismertetését, megszerettetését, a tanulók minél szélesebb köréhez való eljuttatását. Ezért nagy gondot fordítunk minden növendékünk tanítására. A tehetséges növendékek számára megteremtjük a továbbtanulás lehetőségét. Fennállásunk óta 14 tanuló folytatta tanulmányait zenei szakközépiskolában, jelenleg két volt tanítványunk főiskolás, egy végzett tanítványunk már kollégánk lett.

 

Fontosnak tartjuk a társas zenélést. Ezt már egészen kicsi korban elkezdjük a gyerekekkel, kis kamaraegyüttesekben,később az iskola fúvószenekaraiban. Sok volt növendékünk folytatja a zenélést valamelyik környékbeli amatőr, szórakoztató zenekarban, emelve azok színvonalát.

Az elmúlt évek folyamán kialakult iskolánk hagyományrendszere, amely összhangban van a települések életével, hagyományaival. Egy vidéki művészeti iskolának fontos feladata a helyi kulturális rendezvényeken részt venni. Ez segítség az ünnepségek megszervezésében és lehetőség tanulóink számára tudásuk bemutatására.

Az oktató-nevelő munka sikerének záloga a jól felkészült és elhivatott tantestület. Célunk megőrizni iskolánk kivívott rangját, hagyományait, biztosítani a folyamatos fejlődést,olyan iskolai légkör megteremtése, ahol a tanuló,a tanár és a szülő is jól érzi magát.